Verwachte opstelling Ajax: bekerhelden overtuigen Heitinga niet

5 maart 2023, 11:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax neemt het zondag om 16.45 uur in de eigen Johan Cruijff Arena op tegen NEC. De regerend landskampioen was donderdag met een flink gewijzigd elftal veel te sterk voor De Graafschap in de beker, maar de spelers die zich in dat duel lieten zien aan trainer John Heitinga zullen naar verwachting zondag weer plaats moeten nemen op de bank. 

Rechtsback Jorge Sánchez was in Doetinchem verantwoordelijk voor de openingstreffer. De Mexicaan moet desondanks zijn plaats in het elftal volgens het Algemeen Dagblad weer afstaan aan Devyne Rensch. Aan de linkerkant kreeg Jorrel Hato (17) zijn allereerste basisplaats in het midweekse bekerduel, maar ook hij neemt zondag weer plaats naast Heitinga omdat Owen Wijndal naar verwachting terugkeert in het elftal. 

De derde en laatste Ajax-treffer kwam donderdag op naam van Brian Brobbey. Ajax haalde de zelfopgeleide spits afgelopen zomer voor liefst 16 miljoen euro terug van RB Leipzig. Zijn laatste basisplaats tot donderdag dateerde echter alweer van 26 januari, toen Alfred Schreuder hem in zijn achteraf laatste duel als Ajax-trainer de volle 90 minuten liet staan tegen FC Volendam (1-1). Ondanks zijn treffer in Doetinchem lijkt Dusan Tadic, net als bij de vorige Eredivsie-wedstrijd van de Amsterdammers bij Vitesse (1-2), weer in de punt van de aanval te gaan starten tegen NEC. 

Verwachte opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Álvarez, Wijndal; Berghuis, Taylor, Klaassen; Kudus, Tadic, Bergwijn

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bekerhelden? tegen de graafschap ???

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is deze selectie alles wat Ajax te bieden heeft ? Magertjes.......

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen