Fabrizio Romano laat zich uit over mogelijke transfer Frenkie de Jong

6 maart 2023, 09:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United wil nog altijd Frenkie de Jong halen en gaat het deze zomer weer proberen bij FC Barcelona. De keuze ligt vooral bij de Nederlander zelf om de overstap te maken naar Engeland. Afgelopen zomer kon de middenvelder ook al verkassen, maar toen wilde De Jong in Barcelona blijven.

Manchester United-trainer Erik ten Hag haalde vorige zomer oude bekenden Lisandro Martínez en Antony naar Engeland en had ook De Jong graag naar Old Trafford zien komen. FC Barcelona stond in eerste instantie open voor een vertrek van de middenvelder, maar De Jong accepteerde een loonsverlaging en bleef uiteindelijk bij de club in Catalonië.

Volgens The Guardian is De Jong nog altijd een doelwit van Manchester United voor aankomende zomer. Naast een centrumspits moet er ook concurrentie komen op het middenveld voor Casemiro en Christian Eriksen. Het is echter nog onduidelijk hoeveel geld komende zomer beschikbaar is om uit te geven aan nieuwe spelers. Niet alleen is er nog geen nieuwe eigenaar, ook zal de club een aantal spelers moeten verkopen om de balans in evenwicht te brengen en de slagkracht op de transfermarkt te vergroten.

Lees ook: Oud-Ajacieden United geslacht door de media

Gelukkig in Barcelona

Transferexpert Fabrizio Romano liet in zijn column bij Caught Offside weten dat een mogelijke overstap van De Jong afhangt van de eigen voorkeur van de speler waar hij volgend seizoen wil spelen. "Ten Hag houdt van De Jong, dat weten we heel goed. Het is normaal dat hij Frenkie graag bij United zou hebben, maar ik herhaal wat ik afgelopen juni heb gezegd. Het is aan Frenkie om over zijn toekomst te beslissen, op dit moment heeft hij Barça niet verteld dat hij wil vertrekken. Hij is gelukkig bij Barça en er zijn geen veranderingen in dit stadium", vertelt Romano.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen