Erik ten Hag geeft eigen draai aan bijnaam Lisandro Martínez

9 maart 2023, 14:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag hoopt nog jaren samen te werken met Lisandro Martínez. In het kielzog van de Nederlandse trainer maakte de 25-jarige Martínez afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Manchester United, waar de meedogenloze verdediger al snel werd omgedoopt tot The Butcher.

Dat is volgens Ten Hag, ondanks de negatieve connotatie, een passende bijnaam voor Martínez. "Ik zie The Butcher als iets positiefs, niet iets negatiefs. Hij speelt hard, maar fair. Hij is bovenal een goede verdediger door de manier waarop hij verdedigt: op de bal. Dat heeft te maken met goed anticiperen, positioneren en samenwerken."

Manchester United nam Martínez afgelopen zomer voor maximaal 67 miljoen euro over van Ajax. Hoewel er aan het begin twijfels over de relatief kleine verdediger waren, wordt zijn komst nu als schot in de roos beschouwd. "Hij is subliem", aldus Ten Hag. "Het is fantastisch om met hem samen te werken omdat hij zichzelf elke dag wil verbeteren. Iedereen houdt van zijn houding. Niet alleen de fans, ook zijn medeverdedigers. Hij geeft het team pit."

Martínez staat bekend om zijn verdedigende kwaliteiten, maar is volgens Ten Hag ook aan de bal buitengewoon sterk. "Hij weet hoe hij met de bal moet omgaan. Ik hou van zijn houding en van hem als speler. Ik hoop dat we nog lang met elkaar kunnen samenwerken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen