Kwakman geniet tijdens sc Heerenveen - Ajax: "Sjonge jonge, wat een speler!"

12 maart 2023, 15:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kees Kwakman is lyrisch over het optreden van Mohammed Kudus in de eerste helft van de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Ajax. De spelmaker opende de score en gaf de assist bij het tweede doelpunt.

"Kudus is wel heel effectief de laatste tijd, sinds Heitinga er is. Die speelt echt fantastisch vandaag. Sjonge jonge, wat een speler! Ik vond Ajax het eerste half uur heel erg goed", zegt Kwakman vanuit het Abe Lenstra Stadion bij ESPN. Ook over de 0-3 van Steven Bergwijn is hij goed te spreken. "Heerenveen heeft vaak best veel mensen in de zestien, maar dit is de klasse van Ajax."

"Bergwijn doet het ook geweldig. Als hij de bal breed had gelegd op Taylor, was het een tien met een griffel. Nu is het een tien. Het balletje van Tadic is op gevoel en Bergwijn loopt vaak door op zulke balletjes. Dit was een beauty", aldus Kwakman.

"Ook verdedigend speelde Ajax goed in het eerste halfuur", voegt hij toe. "Ze gaven geen ruimte weg, tot de driedubbele wissel van Heerenveen. Daarna kwam Heerenveen een beetje in de wedstrijd." Via Pelle van Amersfoort kwam Heerenveen kort voor de pauze terug tot 1-3.

De ontwikkelingen bij sc Heerenveen - Ajax volg je in ons liveblog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen