PEC zegeviert en Heracles haalt uit, dreun voor 'beste trainer' Advocaat

17 maart 2023, 22:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Titelfavorieten PEC Zwolle en Heracles Almelo hebben vrijdagavond geen fout gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. De Zwolse ploeg van Dick Schreuder versloeg NAC Breda in eigen huis (2-0), terwijl de achtervolger Heracles Almelo met 1-5 zegevierde op bezoek bij TOP Oss. Dick Advocaat leed een vervelende nederlaag in de strijd om het behalen van de play-offs.

PEC Zwolle - NAC Breda (2-0)

NAC Breda had de verdediging een stuk beter neergezet tegen PEC Zwolle in vergelijking met de pijnlijke afstraffing tegen Jong Ajax van maandag (2-6). De Zwollenaren hadden veel meer balbezit, maar wisten dit niet direct om te zetten in extreem veel kansen. Kort na rust maakte Dean Huiberts het verschil, waarna Lennart Thy de wedstrijd in het slot gooide. Daardoor heeft PEC Zwolle weer een volgende grote stap richting het kampioenschap gezet. (2-0)

TOP Oss - Heracles Almelo (1-5)

Net als PEC Zwolle ging het voor Heracles Almelo ook niet direct makkelijk tegen het TOP Oss van Klaas Wels. De Almeloërs zochten met een gelijke stand de kleedkamer op, maar maakten in de tweede helft het verschil. Nikolai Laursen was met een hattrick de grote man aan de kant van de ploeg van John Lammers en maakte er uiteindelijk 1-5 van, maar de mooiste treffer van de avond kwam op naam van Marko Vejinovic, die van afstand prachtig raakschoot (1-5).

ADO Den Haag - Willem II (1-3)

Dick Advocaat werd voorafgaand het duel verkozen tot beste trainer van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie en zag zijn ploeg uitstekend beginnen. Via Joël Zwarts kwam ADO al razendsnel op voorsprong, maar Willem II gaf niet op. De Tilburgers wisten de wedstrijd in het tweede bedrijf helemaal om te draaien, mede door twee treffers van Elton Kabangu (1-3).

Jong Ajax - Almere City (0-2)

Almere City verloor maandag op pijnlijke wijze in eigen huis van directe concurrent VVV-Venlo, maar heeft zich vrijdagavond weten te revancheren. De Almeerders kwamen op De Toekomst via Jeredy Hilterman op voorsprong, waarna Lance Duijvensteijn de marge vanaf elf meter wist te verdubbelen. Jong Ajax moest het een groot gedeelte van de tweede helft doen met tien man door een rode kaart van Mika Godts (0-2).

Andere uitslagen:

Helmond Sport - Telstar: 2-2

Jong PSV - De Graafschap: 2-1

Jong AZ - FC Eindhoven: 1-1

MVV Maastricht - Jong FC Utrecht: 1-0

FC Den Bosch - FC Dordrecht: 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen