Engelaar haalt uit naar Genk-trainer Broos

5 september 2006, 01:22

Orlando Engelaar is, na een avontuur in België, weer terug op de Nederlandse velden. De middenvelder tekende vorig week een contract bij FC Twente, waar hij de wrange nasmaak van het laatste seizoen bij Racing Genk hoopt weg te spoelen. Bij Genk werd Engelaar, naar eigen zeggen, het slachtoffer van een privé-oorlog die trainer Broos met hem uitvocht.

"Ik heb een paar aanvaringen met Broos gehad, omdat ik voor mij mening uit durfde te komen", blikt Engelaar in het Algemeen Dagblad terug op zijn laatste periode in België. "Dat is mij fataal geworden. Als de trainer iemand niet mag, om welke reden dan ook, dan kun je het vergeten. Mij restte niets anders dan te vertrekken bij Racing Genk."

"In feite werd ik door Broos geslachtofferd", gaat Engelaar verder. "De hele ploeg draaide slecht, maar ik werd door hem als schuldige aangewezen. Dat was natuurlijk bullshit. Ik was bij Broos de gebeten hond. Ik kon nog zo goed trainen, maar ik speelde niet. Mijn medespelers begrepen er ook niets van", aldus de middenvelder.

Toch vindt Engelaar dat hij inmiddels als voetballer completer is dan enkele jaren geleden, toen hij NAC Breda verruilde voor Racing Genk. "Door de defensieve en fysieke manier van voetballen in België ben ik absoluut beter en completer geworden", zegt hij. "Ik zal het nu bij Twente moeten laten zien. Mijn voordeel is in ieder geval dat ik multifunctioneel inzetbaar ben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen