Engelaar zou Gravenberch opstellen: "Kun je niet omheen"

13 juni 2021, 13:58

Het heeft er alle schijn van dat Frank de Boer zondagavond tegen Oekraïne gaat kiezen voor Marten de Roon op het middenveld naast Frenkie de Jong. Orlando Engelaar had liever gezien dat De Boer had gekozen voor Ryan Gravenberch in de middenlinie.

De oud-international, die in 2008 een goed EK speelde met Oranje, heeft dat laten weten aan Voetbal International. Een middenveld van De Jong, Georginio Wijnaldum en Gravenberch is volgens hem de sterkste ploeg. Geen plek dus voor De Roon en ook niet voor Daley Blind op het middenveld. "Het is simpel: ik vind Gravenberch gewoon beter. Ondanks dat De Roon een goede speler is, zijn deze drie beter."

Engelaar zou normaliter achterin gaan voor Matthijs de Ligt, die vandaag niet fit is, en Stefan de Vrij. "Ik vind Daley Blind ook een goede speler, die zich ook bewezen heeft, Alleen is hij meer een verdediger geworden de laatste jaren. Hij is eigenlijk een middenvelder die achterin speelt. Ik wil niet zeggen dat Blind achterin tekort komt op het niveau van een EK, maar het geeft mij meer zekerheid om daar De Vrij en De Ligt te hebben. Dat zou ik liever hebben tegen een topspits."

Blind doorschuiven naar het middenveld had dus gekund, maar ook dan kiest Engelaar liever voor Gravenberch. "Ik vind dat hij gewoon beter is. Daley heeft veel laten zien, maar Gravenberch is zo'n buitencategorie talent, dat je nu al niet om hem heen kan."

Lees ookDe vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Oekraïne

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen