Van Bommel: "Wegvallen bij Oranje doet pijn"

Ger
8 september 2006, 11:49

Mark van Bommel heeft tegenover het AD nogmaals benadrukt het Nederlands elftal niet uit zijn hoofd te hebben gezet. De middenvelder wil bij zijn nieuwe club Bayern München het ongelijk van bondscoach Marco van Basten bewijzen.

"Niemand moet denken dat het Nederlands elftal niet meer in mijn hoofd zit", aldus Van Bommel. "Als de bondscoach mij oproept, kom ik gelijk weer. Iedere voetballer wil graag spelen voor zijn land en prijzen pakken. Dat verandert niet als je buiten de selectie valt. Ik hoor uiteraard ook dat er gediscussieerd wordt over mijn afwezigheid. Ik vind het prettig dat mensen het raar vinden dat ik weg ben. Dat lijkt mij logisch."

De afwijzing bij Oranje is Van Bommel zwaar gevallen. "Ik zeg het eerlijk, mijn verwijdering doet pijn. Het vreet aan je. Het is voor een sportman zwaar teleurstellend als hij uit de nationale selectie wegvalt. Uiteindelijk haal ik daar toch wel weer een hoop sportieve ambitie uit. Ik kan maar moeilijk chagrijnig worden, daar heeft de club ook niks aan."

Via zijn prestaties bij Bayern München hoopt Van Bommel weer in beeld te komen bij Van Basten. "Ik ga hier proberen op topniveau te spelen en dan zien we wel waar dat toe leidt. Ik geniet vooral wat me hier overkomt en wat mij nog allemaal te wachten staat. Neem van mij aan dat het plezier nu overheerst. Maar ik zou liegen als het Nederlands elftal mij niets meer doet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen