Lokhoff waakt voor euforie bij Excelsior

13 september 2006, 13:36

Excelsior is voorlopig de beste club van Rotterdam. De kleine club uit Kralingen staat na drie speeldagen boven stadgenoten Feyenoord en Sparta op de ranglijst, een prestatie die vrijwel niemand voor mogelijk had gehouden. Met een gelijkspel in Waalwijk (1-1) en een knappe zege op SC Heerenveen (3-1) heeft Excelsior, de gedoodverfde degradant, zijn visitiekaartje in de eredivisie afgegeven.

Ton Lokhoff, de trainer van de Kralingers, waakt echter voor te veel optimisme. "We moeten niet te vroeg gaan juichen. Er zijn pas drie wedstrijden gespeeld. We beschikken over een talentvol, maar jong team. Het is afwachten of de spelers op langere termijn dit niveau kunnen vasthouden. We moeten waken voor een terugslag", zegt de voormalig trainer van NAC Breda in BN/ De Stem.

"Maargoed, vooralsnog is de groep goed bezig", moet Lokhoff toegeven. "In iedere wedstrijd is het tot nu toe gelukt veel kansen te creëren. Dat we daarmee uit de eerste drie duels vier punten hebben gepakt, is een mooi begin. Het voordeel van jonge spelers is dat ze nog lekker onbevangen voetballen. Ze willen graag, stralen dat ook uit. Als trainer wil je inzet en beleving zien op het veld. Daar heb ik niet over te klagen."

In Kralingen kraait men van alle daken dat Excelsior momenteel de beste ploeg van Rotterdam is, maar Lokhoff blijft nuchter. "Laten we voorlopig maar lekker met beide benen op de grond blijven staan. Je kunt Excelsior natuurlijk niet zomaar met een club als Feyenoord vergelijken. We moeten wel gewoon bij de les blijven. Zeker met zo'n jonge spelersgroep."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen