Eriksson op zoek naar nieuwe club

14 september 2006, 09:57

Sven-Göran Eriksson wil weer aan de slag. De Zweedse oefenmeester zit sinds het WK zonder werk en vindt het nu wel weer tijd om het gras onder zijn voeten te voelen. "Of het nu een club of een nationale bond is maakt me niet uit, maar ik wil weer wat doen", zegt de voormalig bondscoach van Engeland in l'Equipe. 

"Voetbal is altijd een drug voor mij, ik ben er aan verslaafd", zegt Eriksson, die in het verleden onder meer aan het roer stond bij AS Roma, Fiorentina, Sampdoria en Lazio. "Het is inmiddels ruim twee maanden geleden dat mijn contract bij de Engelse bond afliep en ik voel nadrukkelijk de behoefte om weer ergens aan de slag te gaan. Ik heb niet één bijzonder team op het oog, ik wil gewoon zo snel mogelijk weer gaan trainen."

Eriksson kreeg na afloop van het WK veel kritiek te verduren, vooral omdat hij in de weken voorafgaand aan het toernooi de verkeerde keuzes gemaakt zou hebben. Zo begrijpt nog altijd niemand in Engeland waarom Theo Walcott mee ging naar Duitsland en bijvoorbeeld Jermain Defoe en Darren Bent níet. Daarnaast houden de Engelsen Eriksson verantwoordelijk voor het feit dat de nationale ploeg, ondanks het surplus aan kwaliteit, de afgelopen jaren keer op keer teleurstelde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen