Daum in beeld bij Schalke 04

5 oktober 2006, 16:40

Het is weer eens onrustig bij Schalke 04. De ploeg uit Gelsenkirchen maakt een slechte start van het seizoen door, met als dieptepunt de uitschakeling in het UEFA Cup-toernooi. De positie van trainer Mirko Slomka staat dan ook flink ter discussie. Een mogelijke opvolger zou, in de persoon van Christoph Daum, zelfs al klaarstaan.

Daum stapte deze zomer op bij Fenerbahçe en verblijft sindsdien in Zuid-Amerika. Hij staat echter te trappelen om terug te keren naar Duitsland, zo meldt hij tegenover het Duitse Sport 1. "Als een club dat wil, kan ik morgen alweer in Duitsland zijn. Ik wil graag terug. Er zijn al contacten met een aantal Duitse ploegen. Welke ploegen dat zijn? Ach, het heeft geen zin om namen te noemen", aldus de oefenmeester.

Schalke 04 lijkt de belangrijkste kandidaat om Daum vast te leggen. De trainer heeft in een geweldige staat van dienst, maar leed enkele jaren geleden gezichtsverlies toen uit onderzoek bleek dat hij cocaïne gebruikte. Hierdoor zag hij zijn baan als bondscoach, die hem al aangeboden was, in het water vallen. De voormalig succestrainer van onder meer Bayer Leverkusen vertrok vervolgens naar het buitenland, waar hij opnieuw veel succes boekte.

Mirko Slomka, de huidige trainer van Schalke 04, lijkt al nattigheid te voelen. "Ik wil om mijn baan vechten, ik laat me niet kapot maken", zegt hij strijdlustig in Kicker. "Ik heb de berichten over Christoph Daum ook gelezen, natuurlijk. Maargoed, voorlopig ben ik hier nog gewoon trainer. Ik wil mijn contract bij Schalke 04 uitdienen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen