De Mul: "Ten Cate is veel met mij bezig"

24 oktober 2006, 11:26

Hij begon het seizoen als rechtsbuiten van het beloftenelftal, maar inmiddels lijkt Tom de Mul een basisplaats te hebben veroverd in de hoofdmacht van Ajax. De afgelopen weken kreeg hij van trainer Henk ten Cate de voorkeur boven Mauro Rosales en met name tegen Feyenoord liet de Belg zien veel in zijn mars te hebben. "Ik krijg nu mijn kans, nu moet ik het waarmaken", zegt de pas 20-jarige aanvaller tegen FCUpdate.nl.

Toen Ajax vorig seizoen bekend maakte dat Tom de Mul teruggehaald zou worden van Vitesse, was niet iedereen overtuigd. Was die jonge Belg, die in het verleden al min of meer gewogen en te licht bevonden was in Amsterdam, nu echt een aanwinst voor Ajax? Zou De Mul, die bij Vitesse in 27 duels slechts twee keer scoorde, nu echt een aanwinst voor de hoofdmacht van de Amsterdamse club?

De Mul kijkt dan ook tevreden terug op zijn optreden in De Kuip. "Ik heb goed gespeeld", vindt hij. "Na ruim een uur werd ik naar de kant gehaald, maar dat was puur uit voorzorg. Ik voel wat aan mijn lies en de trainer nam geen risico. Het was toen bovendien al 0-4, de wedstrijd was gespeeld."

"Of ik me al een basisspeler voel? Nee, dat nog niet. Daarvoor sta ik pas te kort in de basis. Maargoed, ik realiseer me wel dat ik nu de kans krijg om het te laten zien. Ik had op trainingen en met Jong Ajax al laten zien dat ik er klaar voor was en het is mooi dat de trainer dat gezien heeft. Ik heb het gevoel dat hij echt met me bezig is, hij wil me beter maken. Dat geeft natuurlijk een goed gevoel", aldus de jonge Belg.

De Mul wil de komende weken voortborduren op het spel dat hij zondag liet zien in Rotterdam. "Voor mij is het nu belangrijk om keihard te blijven werken. Ik moet mijn vorm vasthouden, maar tegelijkertijd mag ik niet tevreden zijn met mijn huidige niveau. Ik moet doorgaan, ik moet me blijven ontwikkelen. De concurrentie is immers groot."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen