KNVB: niet affluiten bij blessure veldspeler

6 november 2006, 14:59

Na afloop van het duel tussen Feyenoord en Vitesse was het doelpunt van Danko Lazovic hét onderwerp van gesprek. Niet zozeer het doelpunt zelf, maar vooral de manier waarop deze tot stand kwam riep veel vragen op. Feyenoord-speler Serginho Greene lag immers geblesseerd op de grond en heel Feyenoord vond dat Lazovic de bal over de zijlijn had moeten spelen.

Naar aanleiding van dit moment heeft de KNVB op haar website nogmaals benadrukt dat er voor dergelijke gevallen niet ingegrepen hoeft te worden door de scheidsrechter. Er wordt een beroep gedaan op de sportiviteit van de tegenstander, zo schrijft de de nationale bond in een verklaring van de regels.

"De KNVB hanteert in Nederland de internationaal toegepaste richtlijn. Dit betekent dat een scheidsrechter het duel alleen dient te onderbreken, indien hij constateert dat er sprake is van een zichtbaar ernstige blessure, zoals bijvoorbeeld een hoofdwond of een beenwond waarbij bloed zichtbaar is", legt de voetbalbond uit.

"In andere gevallen dient het spel in principe niet te worden onderbroken en wordt het aan de sportiviteit van de spelers overgelaten om de bal buiten het veld te spelen. De reden van deze internationale richtlijn is om te voorkomen dat spelers blessures voorwenden op het moment dat de tegenpartij bijvoorbeeld een veelbelovende aanval op zet", aldus de KNVB op haar officiële website.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen