Capello: "Ronaldo en Ruud vanavond in de basis"

9 november 2006, 11:34

Voor het eerst dit seizoen zullen Ronaldo en Ruud van Nistelrooy vanavond samen in de basis beginnen bij Real Madrid. De twee voormalig PSV'ers moeten voor doelpunten zorgen in het bekerduel met Ecija, dat in de eerste ontmoeting tussen beide teams een verrassend gelijkspel (1-1) uit het vuur wist te slepen.

"We moeten deze wedstrijd serieus benaderen", zegt Capello op de website van Real Madrid. "Eén ding is in ieder geval zeker: Ronaldo en Van Nistelrooy zullen allebei in de basis staan. Ronaldo heeft wedstrijdritme nodig om terug te komen op zijn oude niveau. De Spaanse reglementen schrijven voor dat spelers als Ronaldo niet mee mogen doen in het tweede elftal, waardoor ik hem in ons eerste elftal wedstrijdritme op moet laten doen."

Dat is een rare situatie, vindt Capello. "In Italië is het de normaalste zaak van de wereld dat spelers, als ze terugkomen van een blessure, één of twee wedstrijden spelen met het tweede elftal. Francesco Totti deed dat vorig seizoen en spelers als Van Basten en Gullit in het verleden ook. Het is jammer dat dit in Spanje niet mogelijk is. Waar moet ik bijvoorbeeld heen met Cicinho, als hij over een aantal maanden weer fit is?", vraagt Capello zich af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen