Domenech roept 18-jarige Argentijnse spits op

9 november 2006, 16:04

De Franse selectie voor het oefenduel met Griekenland bevat een enorme verrassing. Bondscoach Raymond Domenech heeft Gonzalo Higuain, een 18-jarige spits die geen woord Frans spreekt, opgeroepen. De aanvaller van River Plate is geboren in Frankrijk, maar zowel zijn vader als moeder is Argentijns.

Higuain heeft alleen de eerste tien maanden van zijn leven in Frankrijk gewoond. Daarna verhuisde hij met zijn familie naar Argentinië. Momenteel verdient hij zijn brood bij River Plate, waar hij in dertig duels dertien keer wist te scoren.

Naast Higuain is ook de aanwezigheid van Karim Benzema in de Franse selectie een verrassing te noemen. De 18-jarige aanvaller begon dit seizoen op de bank bij Olympique Lyon, maar staat in de basis sinds Fred in de lappenmand terecht gekomen is. Deze kans grijpt Benzema met beide handen aan. In de competitie maakte hij al vier goals, terwijl hij ook in de Champions League twee keer trefzeker was.

Het is voor het eerst sinds 2004 dat Frankrijk en Griekenland elkaar treffen. Tijdens de laatste ontmoeting, in de kwartfinale van het EK, was Griekenland met 0-1 te sterk. Feyenoord-spits Angelos Charisteas maakte in die wedstrijd het winnende doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen