"Sportlotingen verlopen altijd oneerlijk"

Ger
17 november 2006, 12:28

Marketingdeskundige Frank van den Wall Bake stelt dat lotingen voor grote sportevenementen doorgestoken kaart zijn. "Voor een loting worden ballen in een vriezer gelegd en dan kunnen warme en koude ballen gekozen worden", aldus Van den Wall Bake tijdens een voetbaldebat in het Goffert Stadion in Nijmegen.

De opmerkelijke uitspraak volgt naar aanleiding van de loting voor de KNVB Beker. In de achtste finales treffen PSV, Ajax en AZ relatief simpele tegenstanders uit de Jupiler League. Volgens Ajax-trainer Henk ten Cate, ook panellid tijdens het debat, was die loting "een kans van één op een miljoen".

Ten Cate: "Al weiger ik te geloven dat het zo is. Als je zoiets beweert moet je er ook bewijzen voor hebben en die heb ik niet. Een paar weken geleden was het in heel Europa 'Super Sunday'. Dat verzin je normaal ook niet. Dat geeft wel aan dat dat soort dingen voorkomen."

Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV, ontkende de aantijging tijdens het debat. "Onzin. Ik nodig Van den Wall Bake van harte uit om aanwezig te zijn bij de volgende loting om zijn ongelijk aan te tonen. Daar zal ik deze week nog contact over opnemen met de KNVB. Zulke beweringen moeten voor eens en altijd uit de wereld.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen