Groep G: HSV wint, Porto en Arsenal door

6 december 2006, 22:56

Arsenal en FC Porto hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Beide teams spelen in Portugal 0-0 gelijk en dat was ruim voldoende omdat CSKA Moskou kopje onder ging bij Hamburger SV. De Duitsers wonnen in eigen stadion met 3-2, met dankzij een goal van Rafael van der Vaart.

Porto-coach Jesualdo Ferreira zei weliswaar dapper voor eigen publiek voor de winst te gaan tegen Arsenal, maar krabde zich ongetwijfeld even achter de oren toen CSKA in Hamburg, tot twee keer toe, op voorsprong kwam. Op dat moment leek aansturen op een risicoloos gelijkspel - de Portugezen en de Engelsen op doelsaldo door - een volstrekt logische keus.

Arsène Wenger keek al wel vooruit; naar zondag, wanneer Chelsea wacht. De Franse oefenmeester miste Thierry Henry, geschorst en trouwens ook nog geblesseerd, en Thomas Rosicki sowieso al. Hij liet echter ook Robin van Persie op de bank plaatsnemen en daar tot de 79e minuut zitten. Emmanuel Adebayor mocht het als enige spits voorin uitzoeken. De Londense defensie, met Jens Lehmann er achter, maakte een ouderwets betrouwbare indruk.

HSV kwam in in deze groep G halverwege de eerste helft op achterstand door een rake strafschop van Ivica Olic. Thimothee Atouba, die later rood zou krijgen wegens een geheven middelvinger toen hij al was gewisseld, had Milos Krasic neergelegd. De Albaniër Besart Berisha maakte even later gelijk.

Rafael van der Vaart en Piotr Trochowski hadden toen al mooie kansen op een Hamburgs doelpunt laten liggen. Joeri Zjirkov dreigde het geplaagde team van trainer Thomas Doll zonder een enkel CL-punt te laten, door de 1-2 binnen te tikken. Aanvoerder Van der Vaart maakte echter de gelijkmaker, waarna Boubacar Sanogo er zelfs een bescheiden Duits feestje van maakte: 3-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen