Feyenoord komt goed weg

7 december 2006, 17:01

Heel Rotterdam en omstreken kan opgelucht ademhalen. Waar gevreesd werd voor een Europese schorsing, heeft de UEFA besloten om Feyenoord slechts een boete op te leggen en een voorwaardelijke straf van twee thuiswedstrijden zonder publiek, met een proeftijd van drie jaar. De Rotterdamse club krijgt de straf naar aanleiding van de rellen rond het UEFA Cup-duel met Nancy, vorige week.

De UEFA laat Feyenoord een boete van 200.000 Zwitserse francs (ongeveer 125.000 euro) betalen. Tevens moeten de Kuipbewoners contact opnemen met Nancy over de schade die de aanhang heeft aangericht in het stadion van de Fransen. Feyenoord moet die vergoeden. Commercieel directeur Chris Woerts verklaarde dat Feyenoord niet tegen de straf in beroep gaat. Hij verwees verder naar de persconferentie van de club later op donderdag.

Het feit dat Feyenoord niet in beroep gaat, geeft al aan dat de Rotterdammers opgelucht zijn over het oordeel van de tuchtcommissie. Het bestuur van de club vreesde voor een zwaardere straf en hield zelfs rekening met een mogelijke uitsluiting gezien eerdere supportersproblemen. De UEFA sloot in het verleden Ajax voor een seizoen van Europees voetbal uit na een staafincident tegen Austria Wien.

Feyenoord had al aangegeven dat de club diverse Franse instanties vooraf al op de hoogte had gebracht van mogelijke problemen in Nancy. In Rotterdam waren serieuze signalen opgepikt dat supporters met een stadionverbod toch naar Frankrijk zouden afreizen. De zogenaamde niet geregistreerde aanhang raakte 's middags als slaags met de Franse politie. De groep werd vervolgens het stadion in gedreven, waar het later op de avond opnieuw ontspoorde. De Franse politie moest traangas gebruiken om de meute in bedwang te houden. Het duel werd daarna een half uur onderbroken.

De 'milde' straf houdt in dat Feyenoord zich de komende drie jaar niets kan veroorloven in Europa. De club speelt woensdag thuis voor de UEFA-beker tegen Wisla Krakow. Het is het laatste groepsduel van de Rotterdammers die nog niet zeker zijn van overwintering in Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen