AZ-preses Scheringa ambieert baan als minister

Ger
12 december 2006, 16:25

AZ-voorzitter Dirk Scheringa heeft tegenover weekblad Elsevier verklapt graag minister te willen worden. De 56-jarige ondernemer is bereid om zijn DSB-imperium van de hand te doen.

"Als Balkenende me voor zijn nieuwe kabinet zou vragen, dan zou ik dat ernstig overwegen", aldus CDA-lid Scheringa. "Hoe het dan met mijn bank moet? Ach, ik heb hier fantastische mensen werken." De AZ-preses zou het liefst op een nieuwe post werken; als Minister van Deregulering. "Dan moet ik wel een heel gerichte taak krijgen, met bepaalde bevoegdheden om dingen echt te kunnen regelen. De Tweede Kamer mag me daarop afrekenen."

Scheringa wil bij een goed bod best zijn DSB Groep verkopen. "Als ik morgen een offer you can't refuse krijg, dan ga ik toch nadenken. Er komt natuurlijk een moment dat ik mijn bedrijf verkoop. Wanneer, dat weet ik niet. Nog een jaar of tien? Ik ben nu 56, ik heb ook niet het eeuwige leven en ik moet gezond blijven. En het gaat om het momentum. Dat de markten goed zijn, dat de prijzen goed zijn." Hij schat de waarde van zijn bank zelf overigens op 1,5 à 2 miljard euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen