Kaapstad krijgt nieuw stadion van Ajax

Ger
29 december 2006, 12:48

Ajax laat in Kaapstad een nieuw stadion bouwen. Vaste bespeler zal Ajax Cape Town worden, de satellietclub van de Amsterdammers. Om de financiering rond te krijgen werkt Ajax samen met verschillene multinationale bedrijven en de plaatselijke overheid.

"We willen die club een ziel geven", legt Ajax-directeur Maarten Fontein uit in het AD. "Daarom laten we het stadion bewust bouwen in een arm gedeelte van Kaapstad, waar voetbal een heel belangrijke plaats inneemt in de samenleving. De club moet dicht bij de bevolking staan. En niet, zoals nu, zijn thuisbasis hebben in een rijke wijk waar de mensen vooral van rugby en cricket houden."

Tijdens het trainingskamp in januari opent Ajax ook, samen met de Johan Cruijff Foundation, een voetbalpleintje in het grote township Khayelitsha. In die wijk moet ook het stadion komen. Fontein: "Daarnaast zijn er plannen voor een school. We hopen de opleiding te verbeteren, maar ook het voedsel voor de mensen en de sportfaciliteiten in het township. Het is een groot project, waarbij diverse partners betrokken zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen