De Mul: "Verdiende 3-0 zege voor Bremen"

Ger
15 februari 2007, 04:36   Bijgewerkt: 15 februari 2007, 05:15

De kansloze nederlaag tegen Werder Bremen heeft bij Ajax de hoop op een verlenging van het Europese avontuur vrijwel volledig weggevaagd. De spelers van de Amsterdamse formatie beseffen dat ze over een week een wonder nodig hebben om door te bekeren. "De volgende ronde bereiken is bijna onmogelijk", stelt Tom de Mul tegen FCUpdate.nl.

Het door blessures geteisterde Ajax kon woensdagavond in het Weserstadion nauwelijks een vuist maken. Olaf Lindenbergh ontving al vroeg rood, waarna de Noord-Duitsers uitliepen naar een grote zege (3-0). "We zijn nooit echt in ons spel gekomen", geeft De Mul toe. "Werder Bremen was vanaf het begin sterker. Het is kwalitatief een heel sterk team en ze hebben verdiend met 3-0 gewonnen. Vanaf het moment dat de openingstreffer viel, kregen ze nog meer vertrouwen."

"Na rust kregen we de 1-0 te snel tegen", vult John Heitinga zijn ploeggenoot aan. "En die tweede goal was absoluut niet over de lijn. Daarna was het vooral een kwestie van tegenhouden. We hadden al heel veel krachten verspeeld. We hebben zelf een paar redelijke kansen gehad, waarvan de grootste voor Hedwiges Maduro. Een uitdoelpunt is natuurlijk heel belangrijk in een Europees toernooi, maar helaas viel die vanavond niet."

De verdediger blikt weinig hoopvol vooruit: "Het wordt heel moeilijk. We moeten thuis met 4-0 winnen en we mogen geen doelpunt tegen krijgen. Maar we geven ons natuurlijk niet bij voorbaat gewonnen. We gaan keihard werken, net zoals we dat vanavond hebben gedaan. Overigens verdienen de jonge jongens een compliment. Mitchell Donald en Vurnon Anita zijn onze lichtpuntjes van de avond. Als je in zo'n wedstrijd overeind blijft, dan is dat prima."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen