NAC Breda veegt vloer aan met PSV

28 februari 2007, 22:33   Bijgewerkt: 1 maart 2007, 00:44

Het carnaval is al een week voorbij, maar in Breda feest men voorlopig gewoon door. Nadat NAC afgelopen weekend al de zesde plaats in de Eredivisie in handen kreeg, bereikte de ploeg woensdag ook de halve finale van de KNVB beker. In eigen stadion rekende de ploeg van succescoach Ernie Brandts overtuigend af met streekgenoot PSV: 3-0. De 'Parel van het Zuiden', die vorig seizoen haar glans compleet verloren was, blinkt weer als nooit tevoren.

Met het oog op de komende weken, waarin PSV de landstitel binnen hoopt te halen en zich wil plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League, stuurde trainer Ronald Koeman een aangepast team de wei in. De coach gaf zijn spelbepalende middenvelders Phillip Cocu en Timmy Simons rust, terwijl ook spits Arouna Koné op de bank begon. Tel de blessure van Jan Kromkamp hierbij op en dat weet je dat PSV allerbehalve op oorlogssterkte aan het bekerduel begon.

Het enige doelgevaar dat PSV in de eerste helft wist te stichten, kwam van Mika Vayrynen. De Finse middenvelder, die het dit seizoen vooral moet doen met spaarzame invalbeurten, zag zijn schot echter uit de hoek getikt worden door NAC-doelman Edwin Zoetebier, die overigens vorig seizoen nog onder contract stond in Eindhoven. Het feit dat dit de enige kans was die PSV wist te creëren, zegt voldoende over de manier waarop de ploeg in Breda voor de dag kwam.

Dit doelpunt werd in Breda gevierd alsof de wereldcup binnen was, maar hierbij leek iedereen, inclusief de spelers, even te zijn vergeten dat er nog gewoon ruim veertig minuten gevoetbald moest worden. NAC speelde na de goal van De Graaf apatisch, het gaf PSV de mogelijkheid om controle over de wedstrijd te krijgen. PSV-trainer Koeman merkte dit en bracht met Koné en Cocu twee spelers in het veld die in staat zijn om het verschil te maken. Bijna leverde dit direct resultaat op, maar een schot va Mika Vayrynen spatte uiteen op de deklat.

Met deze 3-0 op het scorebord, barstte het feest in Breda los. Het publiek, dat vorig seizoen nog zo op de proef gesteld werd toen NAC op een haar na degradeerde, kon haar geluk niet op. Zesde op de ranglijst, een plaats in de halve finale van de beker: NAC is onder trainer Ernie Brandts bezig aan een fantastisch seizoen. De bekroning daarvan moest echter nog komen. Deze plaats in de halve finale is immers prachtig, maar de ploeg is er nog niet. Maar wie de ploeg in de halve finale ook tegenover zich krijgt, bang zal men in Breda niet worden. Dit toernooi heeft de ploeg immers laten zien dat het zowel uit (FC Groningen, FC Twente) als thuis (PSV) iedereen kan kloppen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen