'Ajax beloofde Excelsior wel degelijk winstpremie'

10 mei 2007, 13:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft de spelers van Excelsior wel degelijk een premie in het vooruitzicht gesteld, als de Rotterdammers er in zouden slagen om tijdens de laatste competitiewedstrijd AZ te verslaan. Dat meldt Sportweek. Het blad heeft onderzoek gedaan naar de situatie is tot de conclusie gekomen dat iedere speler van Excelsior 2.000 euro van Ajax zou krijgen als AZ geklopt zou worden. Geen enkele speler van de Rotterdamse club heeft dit bedrag overigens al ontvangen.

Met het bericht van Sportweek krijgt de geruchtmakende zaak, die eigenlijk al gesloten was, weer een nieuw hoofdstuk. De zaak kwam aan het rollen toen Excelsior-speler Robert Braber in BN/ De Stem verklaarde dat Ajax een premie uitgeloofd had. De aanvaller schrok blijkbaar van de reacties die dit artikel opriepen, want vervolgens deed hij er alles aan om zijn eigen woorden te ontkrachten. Hij zou verkeerd zijn geciteerd, meldde hij in Voetbal International

Volgens Sportweek nam zijn Braber zijn woorden echter terug op dringend verzoek van de clubleiding van Excelsior. De Rotterdammers zullen de komende weken immers alle zeilen bij moeten zetten om lijfsbehoud veilig te stellen en zaten niet te wachten op commotie of onrust rond de club. Het bestuur van Excelsior schijnt haar spelers zelfs een boete of zelfs ontslag in het vooruitzicht hebben gesteld, als er verder nog gesproken zou worden over de premie van Ajax.

Overigens is het niet zeker dat er, als de KNVB alsnog bewijs in handen krijgt dat Ajax premies in het vooruitzicht gesteld had, straffen uitgedeeld zullen worden. Winstpremies zijn immers niet verboden, in het buitenland gebeurt het wel vaker dat teams op deze manier 'extra gemotiveerd' worden.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen