'HSV heeft beste verdediging van Europa'

2 december 2005, 03:00

Niet Chelsea of Juventus, maar het Duitse Hamburger SV incasseert dit seizoen gemiddeld het minste aantal tegendoelpunten per wedstrijd. De ploeg van Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz krijgt per competitiewedstrijd gemiddeld 0,43 doelpunt tegen en geen enkele andere ploeg uit één van de Europese topcompetities kan buigen op een dergelijk goed gemiddelde.

Bij de competities in Spanje, Italië, Frankrijk, Engeland, Duitsland en ook Nederland is er geen enkele ploeg wiens verdediging minder gepasseerd wordt dan die van Hamburger SV. Onder leiding van Khalid Boulahrouz en Daniel van Buyten kreeg HSV dit seizoen in veertien competitiewedstrijden pas zes treffers te incasseren. "We verliezen niet snel", zei Rafael van der Vaart dan ook pas geleden in een interview met FCUpdate.nl. "Er staan bomen van kerels bij ons achterin."

Aan het record van Hamburger SV zich echter wel een 'maar'. Wanneer de Portugese competitie meegerekend zou worden, had HSV genoegen moeten nemen met plaats naast het erepodium. De verdediging van Vitoria Setubal (0,25), Nacional Madeira (0,33) en Sporting Braga (0,41) is immers even betrouwbaar als de bank van Engeland. Met name de prestatie van Setubal is uniek te noemen. De Portugezen kregen in twaalf wedstrijden toe nu toe slechts drie doelpunten tegen. Omdat de ploeg hierbij echter ook slechts tien keer doel trof, staat het team ondanks haar hechte verdediging 'slechts' op de vierde plaats in de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen