Euroborg heeft tekort van vijf miljoen euro

Ger
3 december 2005, 12:20

Voetbalstadion Euroborg, vanaf 2006 de nieuwe thuishaven van FC Groningen, is dringend op zoek naar circa vijf miljoen euro. Volgens het Dagblad van het Noorden heeft de NV Euroborg, de eigenaar van het complex, de miljoenen nodig om de bouwers te betalen.

Verwacht werd dat ABN Amro in Groningen, een belangrijke financiële partner, een extra krediet van vijf miljoen euro zou afgeven in de vorm van een lening. Het hoofdkantoor heeft die deal echter geblokkeerd omdat een gemeentegarantie voor de lening ontbreekt. De NV Euroborg is nu op zoek naar beleggers die het voetbaldeel van het nieuwe stadion willen kopen.

"Het gebeurt wel vaker dat aan het eind van de rit van grote projecten de uitgaven niet parallel lopen aan de inkomsten", aldus Roel Vos, president commissaris van de NV Euroborg. Volgens Vos zijn de financiële problemen opgelost als de gemeente Groningen de ondergrondse parkeergarage in Euroborg koopt. Als de gemeente akkoord gaat met dit voorstel, dan rest nog een tekort van rond de anderhalf miljoen euro.    

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen