Copa: Pizarro kopt Peru naar kwartfinale

4 juli 2007, 02:19

Peru staat in de kwartfinale van de Copa America. De ploeg van bondscoach Uribe balanceerde tegen Bolivia lange tijd op de rand van de afgrond, maar aanvoerder Claudio Pizarro kopte zijn team vlak voor tijd in veilige haven (2-2).

Peru en Bolivia maakten er een alleraardigst duel van, in Mérida. Bolivia moest winnen om de kwartfinale te bereiken, Peru had aan één punt voldoende. 

Aanvankelijk leek het er op dat Bolivia in haar missie zou gaan slagen. De openingstreffer van Jaime Moreno werd weliswaar snel weggepoetst door een rake kopstoot van Claudio Pizarro, maar vlak voor rust zette Soliz Jhasmany Campos de Bolivianen toch weer op voorsprong. Toen Peru vervolgens Herrera met een rode kaart zag vertrekken leek het pleit beslecht, maar Pizarro dacht daar anders over. De nieuwe aanwinst van Chelsea kopte in de 85ste minuut de 2-2 binnen. Hierdoor gaat niet Bolivia, maar Peru door naar de kwartfinale van de Zuid-Amerikaanse titelstrijd. 

Of Peru in de kwartfinale kan beschikken over aanvaller Jefferson Farfan, is overigens hoogst twijfelachtig. De PSV'er viel in de tweede helft geblesseerd uit, en werd vervolgens direct per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen