Emanuelson en Charisteas terug in Ajax-selectie

9 december 2005, 14:48

Zonder Hedwiges Maduro en Zdenek Grygera, maar mét Urby Emanuelson en Angelos Charisteas reist Ajax komende zondag af naar Arnhem. Beide spelers waren afgelopen week nog niet fit genoeg om in actie te komen in het Champions League-duel met Arsenal. 

Emanuelson was ruim een week uit de roulatie, omdat de jeugdinternational kampte met griep en vermoeidheid. Charisteas stond aanmerkelijk langer buitenspel. De Griek liep in het eerste Champions League-treffen met Arsenal een hersenschudding op en sukkelde sindsdien met diverse gezondheidsklachten. 

De kans is groot dat beide spelers tegen Vitesse zullen beginnen op de bank. In de punt van de aanval geeft trainer Danny Blind voorlopig de voorkeur aan Markus Rosenberg, terwijl Emanuelson wellicht genoegen moet nemen met een reserverol achter Juanfran. De Spanjaard speelde de afgelopen twee wedstrijden als linksback en liet in deze duels een prima indruk achter. "Juanfrán brengt de routine die een flink deel deze spelersgroep mist. Hij grijpt situaties aan om te temporiseren, om rust te brengen en de druk weg te nemen", looft Blind zijn Spaanse verdediger op de website van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen