Koné: "PSV wil me blijkbaar niet behouden"

28 augustus 2007, 07:00

Als het aan Arouna Koné had gelegen, had ook ook de komende maanden nog voor PSV gespeeld. De spits uit Ivoorkust wilde eigenlijk nog één jaar in Eindhoven blijven, om vervolgens in de zomer van 2008 de overstap te maken naar een Europese topclub. Maar nu PSV aan het onderhandelen is met Sevilla, heeft Koné zijn plannen bijgesteld. PSV hoeft hem blijkbaar niet meer, concludeert hij.

"De technische staf is blijkbaar niet tevreden over mij", zegt Koné, die twee jaar geleden voor negen miljoen euro overkwam van Roda JC, in het AD. "PSV wekt niet bepaald de indruk dat ze me graag willen houden. En ik kan die opstelling van PSV best begrijpen. Uiteindelijk draait alles immers om geld", aldus de Ivoriaan.

Verwacht wordt dat PSV vandaag met Sevilla een akkoord zal bereiken over de transfersom voor Koné, die twaalf of dertien miljoen euro zal bedragen. Een deel van dit bedrag zal geïnvesteerd worden in de komst van een nieuwe spits, maar PSV zal ook enkele miljoenen opzij schuiven om een schuld af te lossen.

Eerder deze zomer meldde ook Galatasaray zich al voor Koné. PSV liet vervolgens weten dat de Turken bereid waren om aan de vraagprijs te voldoen, maar Koné blies de transfer hoogstpersoonlijk af. Hij had geen trek in een Turks avontuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen