Lindenbergh: "Laat Ten Cate maar lekker aanmodderen"

27 september 2007, 09:06   Bijgewerkt: 27 september 2007, 13:34

Olaf Lindenbergh heeft een roerige zomer achter de rug. Toen de middenvelder zich bij Ajax meldde voor de eerste training van het seizoen, kreeg hij plotseling te horen dat hij niet langer welkom was op het trainingsveld. Lindenbergh moest weg, maar lang leek het er op dat geen enkele club bereid was om aan zijn salariseisen te voldoen. Tot Sparta kwam, vlak voor het sluiten van de transfermarkt.

In Rotterdam bloeit Lindenbergh weer helemaal op. In het AD blikt de middenvelder, die in de zomer van 2005 overkwam van AZ, nog eenmaal terug op zijn merkwaardige laatste weken in Amsterdamse dienst. 

Ajax was Lindenbergh liever kwijt dan rijk, maar lang leek het er op dat de middenvelder toch gewoon in Amsterdam zou blijven. "In Nederland was het moeilijk omdat clubs mijn salaris niet op konden hoesten. Het ging er dus vooral om wat Ajax bereid was mee te geven bij het afkopen van mijn contract. Want er is toch geen speler die voor dertig procent van zijn huidige salaris ergens wil gaan spelen?"

Uiteindelijk bleek Sparta bereid om de middenvelder te 'verlossen' uit zijn situatie bij Ajax. Hiermee kwam voor Lindenbergh een einde aan een teleurstellend avontuur in de hoofdstad. "Toch heb ik geen spijt van mijn transfer. Toen Ajax belde, wilde ik weg bij AZ. Ajax is toch een mooiere en grotere club. Alleen zag de trainer het niet in mij zitten. Laat Ten Cate maar lekker aanmodderen bij Ajax. Voor mij telt nu Sparta."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen