Huntelaar bereikt akkoord met Ajax

19 december 2005, 12:22

Ajax zal zich waarschijnlijk al in de winterstop versterken met Klaas Jan Huntelaar. De Amsterdamse club heeft met de spits van Heerenveen een akkoord bereikt, maar onderhandelt nog met de Friese club over de afkoopsom. Huntelaar heeft inmiddels aangegeven dat hij Ajax de voorkeur geeft boven Feyenoord en AZ, die ook interesse toonden in de 22-jarige topscorer.

Huntelaar sprak volgens zijn zaakwaarnemer in de eerste helft van het seizoen met Ajax, Feyenoord en AZ. De 22-jarige topschutter van de eredivisie zet zijn loopbaan het liefst bij Ajax voort. Hij komt naar zijn mening in Amsterdam het best tot zijn recht.

De Amsterdamse club trok vorig seizoen nog 11 miljoen euro uit voor de centrumspitsen Rosenberg en Charisteas. Vooral de eerstgenoemde lijkt de laatste weken zijn draai te hebben gevonden in de ArenA. Babel en Anastasiou acteerden dit seizoen ook al als centrumspits.

Struikelblok voor de overgang is de transfersom die Heerenveen voor de topschutter wil. Afgelopen seizoen vroeg voorzitter Riemer van de Velde nog 6 miljoen euro voor Huntelaar. De preses weet ook dat de spits, die zijn opleiding bij PSV genoot, dit seizoen veel beter presteert. Hij vraagt daarom een aanzienlijk hoger bedrag.

Het contract van Huntelaar bij Heerenveen loopt tot het einde van volgend seizoen. De spits is op dit moment met veertien treffers topscorer van de eredivisie. Vorig seizoen trof hij zeventien keer doel voor de Friezen. Daarvoor was hij in de eerste divisie 26 keer trefzeker voor AGOVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen