Wotte per direct weg bij Feyenoord

Ger
20 december 2005, 20:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark Wotte laat zijn contract bij Feyenoord ontbinden. De technisch directeur zal zijn taken de komende twee weken overdragen aan de overgebleven drie directieleden van de Rotterdamse club. De kans lijkt groot dat Wotte binnenkort als trainer aan de slag gaat bij Southampton.

Het vertrek van Wotte komt zeker voor de buitenwacht als een verrassing. Eind vorige maand bereikte de technisch directeur volgens de Feyenoordkrant nog een akkoord over een nieuw contract dat hem tot de zomer van 2008 aan de Rotterdamse club zou binden. De Raad van Commissarissen zou de nieuwe overeenkomst op 9 december bekrachtigen.

Wotte trad in januari 2004 als technisch directeur bij Feyenoord in dienst. Hij was de opvolger voor Rob Baan die verantwoordelijk werd gehouden voor een reeks van miskopen. Samen met trainer Gullit had Wotte vorig seizoen ook geen gelukkige hand in het aantrekken van nieuwe spelers. Voor zijn periode als technisch directeur van Feyenoord was hij al oefenmeester van ADO Den Haag, FC Utrecht, FC Den Bosch en Willem II. 

Volgens diverse bronnen zou Wotte bij Southampton een meerjarig contract kunnen tekenen. Directeur Clive Woodward van de Engelse club zou Wotte vorige week voor het eerst hebben benaderd. De Zuid-Engelse club zit zonder coach nadat Harry Redknapp onlangs naar Portsmouth vertrok. Afgelopen seizoen degradeerde Southampton uit de Premier League.

Feyenoord laat weten niet op de hoogte te zijn van de contacten tussen Wotte en de Engelse club. "Dat is ons niet bekend", aldus directeur Chris Woerts van Feyenoord. "Dat is onze zaak ook niet. Mark heeft bij ons aangegeven dat het weer kriebelt om op het veld te staan. Dat was voor ons een meer dan duidelijk signaal."

De Rotterdamse club stelt vermoedelijk geen opvolger voor Wotte aan. "Ik kan me voorstellen dat er voor wordt gekozen om de technische verantwoordelijkheid niet te koppelen aan de commerciële en financiële verantwoordelijkheid", aldus Woerts. Voorzitter Jorien van den Herik is al jaren een voorstander om de functie van technisch directeur te splitsen.

"Onderhandelingen over het aan- en verkopen van spelers gebeurt dan in de toekomst door iemand anders dan diegene die spelers voetbaltechnisch beoordeelt", vertelt Woerts. "In de voetballerij is dat nu veelal in handen van de technisch directeur, maar dat is achterhaald. En omdat we binnen Feyenoord de kwaliteiten voor die gesplitste functie in huis hebben, zie ik niet gebeuren dat we een nieuwe technisch directeur zullen aantrekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen