FC Twente op drempel van crisis

21 december 2005, 12:29

Een veertiende plaats in de competitie en uitgeschakeld in de strijd om de nationale beker: er valt dit seizoen weinig te juichen bij FC Twente. De ploeg van trainer Rini Coolen eindigde vorig seizoen nog als zesde in de eredivisie, maar lijkt nu vooral naar beneden te moeten kijken. Het woord 'crisis' wil men in Enschede nog niet in de mond nemen, maar het is duidelijk dat er iets moet gebeuren. "Als we maandag niet winnen van RBC, breekt de pleuris uit", zegt doelman Sander Boschker tegen FCUpdate.nl.

Na de nederlaag tegen PSV (3-0) in het bekertoernooi is ook de kortste weg naar Europees voetbal voor Twente inmiddels geblokkeerd. De ploeg zal zich nu in de competitie bij de beste negen ploegen moeten voetballen om kans te houden op een Europees avontuur, maar dat lijkt nog een hele klus te gaan worden. Twente staat momenteel veertiende en heeft slechts twee punten voorsprong op Sparta, dat onder de beruchte rode streep staat.

Hoewel Boschker erkent dat Twente beneden de maat presteert, gelooft hij niet dat trainer Rini Coolen op moet stappen. "Iedereen kan wel roepen dat de trainer weg moet, maar dat vind ik een beetje raar gezwets. Ik snap wel dat zulke verhalen komen, maar als je naar ons veldspel kijkt zie je dat we helemaal niet slecht voetballen. We laten het alleen vaak afweten als we in de buurt van de goal komen. Dat is op dit moment denk ik ons grote manco."

Naast een goed trainingskamp in Marbella denkt Boschker dat zijn ploeg ook een kwaliteitsinjectie nodig heeft om een goede tweede seizoenshelft te draaien. "Ik denk dat er één of twee mensen bij moeten komen. We hebben in ieder geval iemand nodig die vanaf het middenveld Blaise een beetje kan ondersteunen. Daarnaast kunnen we misschien voorin nog iemand er bij gebruiken. Ik denk dat de clubleiding daar al hard mee bezig is, dus we zien wel wat er komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen