Verliespost voor WK-organisatie door FIFA-besluit

21 december 2005, 13:54

Het organisatiecomité van het WK in Duitsland voelt het besluit om de administratiekosten af te schaffen, flink in haar portemonnee. Eerder vandaag werd bekend dat voetbalfans niet langer administratiekosten hoeven te betalen voor WK-kaartjes die ze niet toegewezen krijgen. Volgens het organisatiecomité levert deze beslissing een forse kostenpost op.

De FIFA had een systeem bedacht waarbij fans de zeer gewilde kaartjes voor het wereldkampioenschap voetbal, volgend jaar in Duitsland, vooraf via internet moesten bestellen. In februari krijgt iedereen te horen hoeveel kaartjes zijn toegewezen. Tegen deze regeling was veel verzet gerezen. Niet alleen bij de consumentenbond, maar ook bij VVD-Europarlementslid Manders. "Dit is misbruik van een monopoliepositie", aldus de volksvertegenwoordiger, die al vragen had gesteld aan de Europese Commissie.

In de nieuwe regeling kunnen geïnteresseerden zich kostenloos terugtrekken voor de zogeheten Options-tickets, althans tot 15 april. Wie geen kaart krijgt toegewezen, krijgt al zijn geld binnen vier weken terug.

Volgens het Duitse organisatoren levert dit compromis een verlies op van ongeveer een miljoen euro. "We raken geld kwijt dat we nodig hadden voor de verwerking van de aanvragen", sprak Horst R. Schmidt, vice-president van het organisatiecomité. "En we kunnen de prijzen van de entreebewijzen niet verhogen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen