Kaka beste voetballer van 2007

17 december 2007, 20:52   Bijgewerkt: 17 december 2007, 21:04

Kaka is verkozen tot FIFA wereldvoetballer van het jaar 2007. De middenvelder van AC Milan, die zijn ploeg dit seizoen naar winst in de Champions League en de wereldbeker leidde, is de opvolger van Fabio Cannavaro, die de prijs vorig jaar won. Lionel Messi werd tweede bij de verkiezing, Cristiano Ronaldo derde.

Ricardo Izecson dos Santos Leite, zoals Kaka voluit heet, grossiert dit jaar in prijzen. Vorige week nog bleef hij Cristian Ronaldo en Lionel Messi voor in de prestigieuze verkiezing voor de Gouden Bal van het tijdschrift France Football.

Kaka bereide in de eindstrijd twee van de vier Italiaanse treffers voor. Hij nam zelf het derde doelpunt van AC Milan voor zijn rekening. Natuurlijk wees hij na de treffer weer met beide handen richting de hemel. Zonder de hulp van Jezus was Kaka naar eigen zeggen nooit zo'n goede voetballer geworden. De Braziliaan gelooft daar heilig in.

Kaka

Kaka

De Braziliaan herstelde echter wonderbaarlijk. Hij ziet dat zelf als een teken van God. Dat laat hij vaak weten wanneer hij zijn fabelachtige techniek en dribbels weer eens aan koelbloedige doeltreffendheid heeft gekoppeld. Het shirt van AC Milan gaat dan omhoog. De tekst om het hemd onder zijn tenue wordt weer zichtbaar.

"I belong to Jezus", laat de aanvallende middenvelder graag aan iedereen weten. Kaka weet welk beroep hij na zijn loopbaan als profvoetballer gaat uitoefenen. "Dominee", verklapte hij vorige maand aan een verslaggever van het modeblad GQ die eindelijk hele andere onderwerpen bij de mooie voetballer wilde aansnijden.

"Het vereist veel studie om dominee te worden", beseft Kaka. "Maar ik ben daar toe bereid. Er is niets mooier dan zaken die duizenden jaren geleden zijn opgeschreven te vertalen naar de hedendaagse maatschappij. Dat zie ik als mijn taak na mijn voetbalcarrière", aldus de speler die van de voetballiefhebbers nog heel lang mag blijven voetballen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen