Perez bewijst waarde voor PSV

22 december 2007, 21:21   Bijgewerkt: 22 december 2007, 22:52

Kenneth Perez heeft zaterdagavond ondubbelzinnig zijn waarde voor PSV bewezen. De 33-jarige Deen is sinds het aantreden van Jan Wouters als interim-trainer lang niet altijd zeker van speeltijd. Tegen FC Utrecht begon hij vanaf de aftrap en had met twee goals een belangrijke bijdrage aan de zege: 4-1.

Dat Perez tegen Utrecht kon excelleren, had de Deen te danken aan een toevalligheid. Wouters wilde het duel eigenlijk beginnen met de jonge Ismail Aissati, maar de middenvelder wenste door privé-omstandigheden liever niet vanaf de aftrap te spelen. Op het laatste moment kwam Perez daardoor in beeld.

Na afloop was Wouters lovend over de inbreng van de Deen. "Hij heeft aangetoond dat hij een geweldige voetballer is. Normaal vind ik hem altijd kwetsbaar bij momenten dat het elftal moet omschakelen van aanval naar verdediging. Vandaag heeft hij laten zien dat dat geen probleem hoeft te zijn. Als hij zo speelt als vandaag en bovendien twee keer scoort, kun je als trainer eigenlijk niet om hem heen."

Perez zelf reageerde wat koeltjes: "Ik was verrast dat ik speelde. Ik ken de ideeën van de trainer en ik kan er wel begrip voor opbrengen dat hij daaraan vasthoudt. Dat zou ik ook doen als trainer. Dat het nu goed ging is ook geen garantie voor de komende wedstrijden. Ik weet waar ik aan toe ben. En ik heb dan wel twee keer gescoord, maar helemaal fantastisch was het natuurlijk ook weer niet."

PSV verzuimde na de vroege voorsprong om al in de eerste helft afstand te nemen. Lazovic stuitte op Grandel, die zijn fout bij de openingsgoal in het vervolg meer dan goedmaakte. De doelman trad ook nog handelend op bij een vrije trap van Farfan. Bij kopbal van Addo kreeg Grandel hulp van Gregoor van Dijk, die goed opgesteld bij de tweede paal de bal van de lijn haalde.

PSV kwam daarna, opnieuw geholpen door een blunder van FC Utrecht, in de 64e minuut weer op voorsprong. Sander Keller kopte een voorzet van Mike Zonneveld in de voeten van Lazovic die niet aarzelde en direct uithaalde: 2-1. Vrijwel direct daarna toonde Perez opnieuw zijn vakmanmanschap. Na een mooie aanval kreeg hij de bal rond het zestienmetergebied voor de voeten en haalde doeltreffend uit.

In de slotfase pikte ook invaller Danny Koevermans nog een doelpuntje mee. De topscorer van PSV bracht met zijn tiende goal van het seizoen de eindstand op 4-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen