Maaskant keert terug bij RBC Roosendaal

4 januari 2006, 14:09

Robert Maaskant keert terug op het oude nest. De 36-jarige oefenmeester, die in december ontslagen werd bij Willem II, heeft een contract voor anderhalf seizoen getekend bij RBC Roosendaal. Maaskant stond al twee keer eerder aan het roer van RBC, dat momenteel laatste staat in de eredivisie. Zowel in 2000 als 2002 promoveerde hij met RBC naar de eredivisie.

Maaskant is in Roosendaal de opvolger van Dolf Roks, die dinsdagavond ontslagen werd. Roks werd verantwoordelijk gesteld voor de slechte resultaten van de Brabantse club, die momenteel troosteloos onderaan staat met slechts vier punten uit achttien wedstrijden. Direct na het ontslag van Roks werd de naam van Maaskant genoemd als kandidaat nummer één om het roer in Roosendaal over te nemen. Na een gesprek met de clubleiding heeft Maaskant besloten om de uitdaging aan te gaan en terug te keren naar RBC, de club waar hij in het verleden al veel succes mee boekte.

Afgezien van een kort avontuur bij Go Ahead Eagles was Maaskant van medio 1999 tot de zomer van 2004 werkzaam in Roosendaal. In 2000 en 2002 promoveerde hij met RBC naar de eredivisie. Ditmaal krijgt hij de lastige opgave om de ploeg in de eredivisie te houden. De ploeg heeft vijf punten achterstand op Willem II, de vorige werkgever van Maaskant. De oefenmeester krijgt Jurriaan van Poelje en Eric Hellemons als assistenten. Rob Meppelink hervat zijn oude functie als manager voetbalzaken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen