Kolkka: "Quick Boys-uit is echt geen makkie"

17 januari 2008, 13:31   Bijgewerkt: 17 januari 2008, 13:44

De spelersbus van Ajax was woensdagavond net vertrokken, toen er ineens een groot gejuich opging vanuit het spelershome van NAC Breda. De loting voor de kwartfinale van de KNVB beker had de Brabantse cupfighter zojuist gekoppeld aan Quick Boys, de enig overgebleven amateurclub bij de laatste acht. Toch moet men in Breda niet te vroeg juichen, waarschuwt aanvaller Joonas Kolkka.

"Natuurlijk hoopten we hierop, want dit is natuurlijk een gunstige loting", zegt de oud-speler van onder meer PSV en Feyenoord tegen FCUpdate.nl. "Maar we moeten nu niet gaan denken dat we al in de halve finale staan. Het gaat immers om één wedstrijd, we kunnen het ons niet veroorloven om minder geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. Als je tegen zo'n amateurclub 1-0 achter komt, kan er van alles gebeuren. We moeten dus ook daar in Katwijk vanaf de eerste seconde scherp zijn."

Zwaanswijk Penders

Zwaanswijk Penders

Het was al de tweede keer dit seizoen dat NAC Breda de Amsterdammers klopte. Eerder werd het, in de ArenA, al 1-3 voor de Brabanders. "Ja, niet slecht hè", lacht Kolkka. "Wat ons geheim is om Ajax te verslaan? Haha, nou we hebben geen geheim, hoor. We hebben gewoon vanaf de aftrap druk gezet en geprobeerd om via de zijkanten de aanval te zoeken. Dat werkte in de ArenA ook."

Door de stunt tegen Ajax is NAC Breda nog maar twee duels verwijderd van de finale, én het ticket voor de UEFA Cup dat door mogelijk aan verbonden is. "We hebben de laatste jaren vaak goed gepresteerd in de beker, maar we sneuvelden vaak nét voor de finale. Daarom is het een mooi doel om die eindstrijd dit jaar wél te halen. Het is en blijft voor ons namelijk toch ook de snelste weg naar Europees voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen