Duitse politiek bemoeit zich met WK-stadions

11 januari 2006, 16:50

Duitsland is in de ban van de WK-stadion. Eerder deze week lekte een rapport uit waaruit bleek dat er nogal wat aan te merken was op de veiligheid van een aantal stadions waarin komende zomer gevoetbald zal worden. Inmiddels heeft ook de Duitse politiek zich op de kwestie gestort. "We moeten het wel serieus nemen, want als het fout gaat, kunnen we onszelf achteraf de grootste verwijten maken", zegt Peter Dancker, de voorzitter van de sportcommissie.

De sportcommissie van het parlement vergadert volgende week woensdag over de kwestie, die werd aangezwengeld door een onderzoek van de Duitse consumentenbond. Daaruit bleek dat acht van de twaalf arena's niet aan de veiligheidsnormen zouden voldoen.

Het organisatiecomité van het toernooi wuifde de kritiek weg en deed het onderzoek af als publiciteitsstunt. Maar de voorzitter van de sportcommissie, SPD'er Peter Danckert, riep het comité op tot een soort rondetafelberaad. "Naar onze mening moeten we beginnen met een rustige, open en grondige analyse van de veiligheid per stadion", aldus woordvoerder Jens Grittner van de WK-organisatie.

CDU-minister Wolfgang Schäuble, verantwoordelijk voor onder meer sportzaken, is het daarmee eens. Ook hij riep op tot een goede veiligheidscheck. Tegelijkertijd waarschuwde Schäuble voor 'hysterie'. Commissievoorzitter Danckert wil de resultaten van de consumentenbond niet van tafel vegen, zoals de organisatie doet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen