'Rode' Vandenbussche: "Foute inschatting"

Ger
25 februari 2008, 09:58   Bijgewerkt: 25 februari 2008, 10:44

In de strijd om een positie bij de top-vijf verloor SC Heerenveen zondag drie punten tegen NEC (2-3). Brian Vandenbussche speelde een hoofdrol in de eerste nederlaag van de Friezen in 2008. De doelman kreeg halverwege de eerste helft een directe rode kaart.

Vandenbussche probeerde een uitbraak van Jeremain Lens te voorkomen, waarbij de goalie de bal buiten de zestien met zijn arm raakte. Scheidsrechter Dick Jol stuurde de Belg van het veld, waarna tweede doelman Rob van Dijk onder de lat plaatsnam. In het vervolg van de wedstrijd zag SC Heerenveen een 2-0 voorsprong verdampen. Youssef El-Akchaoui nam in de extra tijd met een harde vrije trap de winnende treffer voor zijn rekening.

Vandenbussche

Vandenbussche

"Ik voel me verantwoordelijk voor het verlies", aldus de balende sluitpost. "Na de 2-0 dacht ik overigens dat we het wel zouden redden. NEC was op bepaalde momenten zeker gevaarlijk, maar met enkele goede reddingen leek Rob van Dijk uit te groeien tot de held. Steeds meer spelers kwamen er echter in de tweede helft volledig doorheen te zitten. Het is heel zuur dat we in de blessuretijd alsnog verliezen. Die vrije trap was onhoudbaar, daar kon Rob niets aan doen."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen