"Tot vijf uur school, snel broodje eten en dan voetballen"

28 februari 2008, 08:30

De man die Ghanees international Matthew Amoah van scoren af moest houden, stond 's middags nog op de bouw. En degene die tegenover oud-Feyenoorder en PSV'er Joonas Kolkka stond, was enkele uren eerder nog glazen aan het wassen. Waar tegenstander NAC Breda zich de hele dag in een hotel nabij sportpak Nieuw Zuid zat, begon voor de spelers van Quick Boys de voorbereiding op de kwartfinale van de KNVB beker pas anderhalf uur voor de wedstrijd.

Het is voor alle amateurvoetballers de normaalste zaak van de wereld: 's ochtends en 's middags naar school of naar werk, en vervolgens 's avonds lekker voetballen. Een lekker potje ballen na een dag hard werken is nooit weg, maar het is iets anders als je na zo'n zware dag ineens tegenover elf spelers uit de Eredivisie staat, die optimaal voorbereid zijn op de wedstrijd. Dan kan je als amateurclub alleen hopen op een wonder en dat wonder bleef woensdagavond uit voor de amateurs van Quick Boys. In Katwijk werd het, na een tegenvallende wedstrijd, 0-3.

"We moesten ons anderhalf uur voor de wedstrijd melden, zoals altijd", vult spits Maarten Bak zijn teamgenoot aan. "De meeste jongens hebben inderdaad de hele dag gewerkt. Voor de vorige bekerwedstrijd tegen Jong Heerenveen hebben een aantal nog een vrije dag opgenomen, maar dat kon nu niet nog een keer", lacht hij.

Wie de hele dag werkt of op school zit, komt ontegenzeglijk tekort ten opzichte van iemand wiens hele dag volledig in het teken staat van een voetbalwedstrijd. Toch weigeren de spelers van Quick Boys zich achter hun werk of school te verschuilen. "Och, je merkt op het laatst wel dat de spelers van NAC conditioneel wat beter zijn, maar op zich valt het allemaal wel mee", zegt Van Duijn.

Van Duijn, die vorig jaar een einde maakte aan zijn loopbaan als prof om zich volledig op zijn studie tot piloot, laat zich niet zo snel afschrikken door een slechte voorbereiding. Eerder dit bekertoernooi bestond zijn voorbereiding immers uit een examen en een vliegreis. "Voor de wedstrijd tegen het Limburgse Groene Ster had ik, net als een teamgenoot van me, in de middag een belangrijk examen. Als we daarna met de auto naar Limburg zou zijn gereden, waren we nooit op tijd geweest. We zijn dus naar Schiphol gegaan en hebben een cityhopper naar Maastricht gepakt, daardoor waren we net op tijd", lacht de 23-jarige oud-Volendammer.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen