Kromkamp wil kampioenschap én UEFA Cup

9 april 2008, 13:37   Bijgewerkt: 9 april 2008, 13:50

De afgelopen weken stelden de spelers van PSV regelmatig dat de landstitel veel belangrijker was dan de UEFA Cup, maar deze houding is omgeslagen nu de halve finale van het Europese bekertoernooi lonkt. Kiezen tussen beide prijzen, doet men in Eindhoven niet meer. "Ik wil de titel én de UEFA Cup", zegt Jan Kromkamp.

Op de vraag welke prijs Kromkamp liever wint, weet de rechtsback niet wat hij moet zeggen. "Nou, ik wil helemaal niet kiezen. Het is ook onmogelijk om een keuze te maken, dit is hetzelfde als kiezen tussen mijn kind en mijn vriendin", lacht hij.

"We willen gewoon allebei die prijzen pakken", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "We zullen ons donderdag dan ook helemaal niet sparen voor de wedstrijd van zondag tegen FC Twente, zeker niet. Dit kan voor ons een fantastische week worden, waarin we ons plaatsen voor de halve finale van de UEFA Cup en landskampioen worden. We hebben beide dingen in eigen hand, we gaan er vol voor."

De naderende ontknopingen in de titelstrijd en de UEFA Cup maken de 27-jarige Kromkamp niet extra nerveus. "Nee, maar ik ben ook geen 19 meer", lacht hij. "Ik heb inmiddels het nodige meegemaakt, ook Europees. Dit soort wedstrijden kunnen ons als groep veel vertrouwen geven. Het uitgangspunt is bijna hetzelfde als in de vorige ronde tegen Tottenham, ook nu hebben we aan 0-0 genoeg. We hebben in het verleden bewezen dat we vaak de nul kunnen houden, maar daar gaan we donderdag niet op teren. We zullen zelf op zoek gaan naar een doelpunt, maar als het na tachtig minuten nog 0-0 staat kan dat wellicht veranderen. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel over. Ik weet zeker dat we onze kansen gaan krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen