Oranje moet via Oostblok naar EK

27 januari 2006, 12:35

Oranje moet om het EK van 2008 te bereiken een aantal hobbels uit het Oostblok overwinnen. Tijdens de loting voor de kwalificatiepoules werd Nederland gekoppeld aan onder meer Roemenië, Bulgarije en Slovenië. De ploeg van Marco van Basten ontliep tijdens de loting in het Zwitserse Montreux landen als Italië, Duitsland en Spanje en mocht derhalve niet mopperen. Tsjechië en Frankrijk troffen het minder goed, terwijl België een klein wonder nodig heeft om zich te kwalificeren voor het EK.

Nederland was tijdens de loting één van de acht groepshoofden, maar dat betekende niet dat het automatisch in een gemakkelijke poule terecht zou komen. Landen als Duitsland, Italië en Spanje waren nog altijd mogelijke tegenstanders van Oranje, maar de loting sprak ditmaal in het voordeel van de ploeg van Marco van Basten. Met Roemenië, Bulgarije, Slovenië, Albanië, Wit-Rusland en Luxemburg heeft Oranje op het oog prima kansen om zich te kwalificeren voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk.

Direct na de loting werd groep B gebombardeerd tot poule des doods. Naast groepshoofd Frankrijk maken ook Italië, Oekraïne, Schotland en Litouwen deel uit van deze groep. Titelverdediger Griekenland moet het opnemen tegen onder meer Turkije en Noorwegen, terwijl Tsjechië gekoppeld werd aan Duitsland en Ierland.

Onze Zuiderburen krijgt er een flinke kluif aan om zich te plaatsen voor het eindtoernooi. De ploeg van de nieuwe bondscoach René Vandereycken werd tijdens de loting gekoppeld aan Portugal, Polen, Servië-Montenegro en Finland. Aangezien slechts de beste tweede ploegen van elke groep zich kwalificeren, zullen de Belgen uit een sterk vaatje moeten tappen om zich te plaatsen voor het EK.

De volledige loting:

Groep A

Portugal

Polen

Servië en Montenegro

België

Finland

Armenië

Kazachstan

Azerbeidjan

Groep B

Frankrijk

Italië

Oekraïne

Schotland

Litouwen

Georgië

Faroer Eilanden

Groep C

Griekenland

Turkije

Noorwegen

Bosnië-Herzegowina

Hongarije

Moldavië

Malta

Groep D

Tsjechië

Duitsland

Slowakije

Ierland

Wales

Cyprus

San Marino

Groep E

Engeland

Kroatië

Rusland

Israël

Estland

Macedonië

Andorra

Groep F

Zweden

Spanje

Denemarken

Letland

IJsland

Noord-Ierland

Liechtenstein

Groep G

NEDERLAND

Roemenië

Bulgarije

Slovenië

Albanië

Wit Rusland

Luxemburg

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen