Spaans bekeravontuur voorbij voor FC Barcelona

2 februari 2006, 03:19

FC Barcelona zal ook dit seizoen geen beslag leggen op de Spaanse beker. De Catalaanse club, die de laatste jaren vrijwel nooit een rol van betekenis wist te spelen in het bekertoernooi, moest woensdagavond over twee wedstrijden haar meerdere erkennen in Real Zaragoza. Barcelona won in eigen stadion weliswaar met 2-1, maar dat was niet voldoende om de 4-2 nederlaag van vorige week weg te poetsen.

FC Barcelona kreeg in het duel met Zaragoza al vroeg een forse tegenvaller te incasseren. Sterspeler Ronaldinho kreeg nog voor rust de rode kaart. Messi scoorde snel hierna nog wel de 1-0, maar niet veel later boorde Oscar met zijn gelijkmaker de Catalaanse hoop de grond in. Dat Larsson in de laatste minuut van de tweede helft nog voor de 2-1 zorgde, was louter voor de statistieken.

Naast Real Zaragoza wist ook Deportiva la Cortuna de halve finale van de Copa del Rey de bereiken. Vorige week werd het tweede duel met Valencia onderbroken op een stand van 1-0 in het voordeel van de ploeg van Patrick Kluivert, maar in het restant van het duel met Deportivo de beslissende 1-1 binnen te schieten. Het duel tussen beide ploegen werd vorige week gestaakt nadat een assistent-scheidsrechter geraakt was door een voorwerp uit het publiek.

Real Madrid en Espanyol zijn de overige twee ploegen in de halve finale. Real versloeg Real Betis met 1-0 en dat was ruim voldoende na de 0-1 zege eerder in Sevilla. Espanyol bereikte de laatste vier door Cadiz over twee wedstrijden overtuigend te kloppen. De tweede ploeg van Barcelona won beide ontmoetingen met het bescheiden Cadiz met 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen