Maaskant ziet voordelen in degradatie

2 februari 2006, 14:42

RBC Roosendaal vecht komende vrijdag voor haar laatste kans. Op bezoek bij rivaal Willem II moet de ploeg van Robert Maaskant winnen om uitzicht te houden op lijfsbehoud. Mocht dat niet gebeuren, is er volgens Maaskant echter nog geen man overboord. "Een club als RBC moet zich niet blindstaren op de eredivisie", zegt hij in BN/Den Stem. 

Een eventuele degradatie zou volgens Maaskant dan ook geen ramp betekenen. "Je kunt soms beter één stap terugdoen, om er daarna twee vooruit te maken. Dat kunstje hebben we trouwens al eerder geflikt. We moeten dan opnieuw een fundament gaan leggen. Een fundament onder de club als geheel. Dat wat Heracles dit jaar doet, dat is een exacte kopie van hoe wij het hier in Roosendaal vijf, zes jaar geleden deden. Al gebeurt het daar op een iets grotere schaal. Maar het blijkt nog steeds te werken. Dat moeten wij dan eventueel ook maar weer doen."

Mocht RBC inderdaad degraderen, zal Maaskant gaan bouwen aan een geheel nieuwe ploeg. "Afhankelijk van het resultaat vrijdag, zullen we maandag wellicht beginnen met de gesprekken met de spelers over volgend seizoen. Te beginnen met degenen van wie de contracten doorlopen." Volgens Maaskant is de club al druk op zoek naar eventuele versterkingen. "De lijstjes met interessante spelers zijn opgesteld door Rob Meppelink, uit hoofde van zijn verantwoordelijkheid als technisch manager. Maar op lijstjes kun je schrappen en kun je namen toevoegen. Dat is gebeurd. Er komt geen enkele speler binnen die ik niet zie zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen