‘Bayern München denkt naast Ten Hag aan nóg een voormalig Eredivisie-trainer’

4 mei 2024, 11:38
Foto: © Imago

Bayern München is nog altijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De huidige nummer twee van Duitsland werd de voorbije periode nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van Ralf Rangnick, maar hij bedankte voor de functie. Naast Erik ten Hag wordt nu ook de naam van Roger Schmidt genoemd. De voormalig PSV-trainer, nu Benfica, staat evenals Ten Hag op het lijstje om Thomas Tuchel op te volgen.

Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Christian Falk van BILD althans. Schmidt maakte na het seizoen 2021/22 de overstap van PSV naar Benfica en loodste de Portugese grootmacht tijdens zijn eerste seizoen meteen naar de landstitel én kwartfinales van de Champions League. De resultaten in de huidige jaargang vallen echter tegen. Benfica heeft in eigen land een achterstand van vijf punten op Sporting Portugal en werd onlangs door Olympique Marseille na stafschoppen uit de Europa League geknikkerd.

Artikel gaat verder onder video

Schmidt kan desondanks rekenen op interesse van Bayern München. Volgens Falk heeft Max Eberl, sportdirecteur bij Der Rekordmeister, na de afzegging van Rangnick drie kandidaten op zijn lijstje staan. Naast Ten Hag en Schmidt is dat Julen Loptegui. Laatstgenoemde was tussen 14 november 2022 en 8 augustus 2023 trainer van Wolverhampton Wanderers, maar zit sinds zijn vertrek uit Engeland zonder club. Eerder was hij al werkzaam bij onder meer Real Madrid, Sevilla en de Spaanse nationale ploeg.

Of één van de hierboven genoemde namen uiteindelijk ook aan de slag zal gaan bij Bayern, zal nog moeten blijken. Ten Hag lijkt ook na dit seizoen ‘gewoon’ nog op de bank bij Manchester United plaats te mogen nemen. Volgens De Telegraaf beseft Ajax zich om die reden ook dat de terugkeer van Ten Hag een moeilijk verhaal wordt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Josep Guardiola zet Bayern München-smaakmaker bovenaan verlanglijst'

'Josep Guardiola wil voor een absolute transfershock zorgen: man van 95,7 miljoen moet naar Manchester City komen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen