Kampioenschap en promotie van Portsmouth zorgen voor kolossaal volksfeest: supporters springen het veld op

17 april 2024, 11:03
Foto: © Imago

Portsmouth FC heeft op dinsdagavond promotie veiliggesteld naar de Championship. De club uit de havenstad in Zuid-Engeland had één puntje nodig voor promotie naar het tweede niveau, en als Portsmouth won, werd de club zelfs kampioen. Na twaalf (!) jaar afwezigheid op de hoogste twee niveaus keert de traditionele Engelse club weer terug.

Tien minuten voor tijd stond het nog 1-2 voor Barnsley op Fratton Park, maar na twee doelpunten van Pompey ontstond er één groot volksfeest, want Portsmouth won met 3-2 en werd gekroond tot kampioen van de League One. Uiteraard sprongen de supporters, die lang hebben gewacht op dit moment, het veld op na de overwinning van hun club.

Artikel gaat verder onder video

Southampton kan in de komende weken nog altijd promoveren naar de Premier League, maar mocht dit niet gebeuren is de derby Southampton – Portsmouth weer terug op het tweede niveau van Engeland. Portsmouth speelde vanaf 2003 tot en met 2011 in de Premier League, maar daarna degradeerde de club naar de Championship.

Twee seizoenen op het tweede niveau en Portsmouth moest alweer degraderen naar de League One. Van 2012 tot en met 2024 bivakkeerde Pompey op het derde en het vierde niveau, maar na regen komt zonneschijn, en de club aan de zuidkust speelt volgend seizoen weer tegen teams als Sunderland AFC, West Bromwich Albion en Swansea City. Check hieronder de beelden uit Portsmouth.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hilariteit bij Rondo om favoriet restaurant Van der Vaart: ‘Waarom lach je nou?’

Aan het einde van de uitzending van Rondo vraagt presentator Wytse van der Goot de tafelgasten naar het lekkerste restaurant waar zij ooit hebben gegeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk, samen met mijn broer die in Portsmouth woont naar Fratton Park!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen