Derksen niet onder de indruk van vurig pleidooi: ‘Het is echt een schande’

28 maart 2024, 12:01   Bijgewerkt: 28 maart 2024, 12:24
Foto: © Talpa

Johan Derksen is het er niet mee eens dat vrouwen in de Eredivisie meer geld moeten verdienen. De analist laat bij Vandaag Inside weten dat de dames in onze eigen nationale competitie zo weinig verdienen, aangezien er weinig publiek op de wedstrijden afkomt.

Arsneal-aanvaller Vivianne Miedema schreef woensdag in een column in het Algemeen Dagblad dat het Vrouwen Eredivisie-cao verbeterd moet worden. Derksen is het daar totaal niet mee eens. “Het is echt een schande dat die meiden op basis van niets meer geld vragen. Dat komt door die speelsters die in het buitenland spelen, die verdienen tot en met vijf ton. Zij horen dat meiden hier het minimumloon verdienen of een onkostenvergoeding krijgen.”

Artikel gaat verder onder video

Toch ziet Derksen genoeg redenen voor die salariskloof. “In het buitenland is er meer publiek. Alleen het Nederlands elftal en Ajax in de Champions League trekken publiek. Anders zijn het ooms en tantes die zitten te kijken.” René van der Gijp zag ook weinig publiek bij de wedstrijd Ajax – Chelsea in de Champions League van 19 maart (0-3). “Dat zat ook leeg.”

Op een gemiddelde wedstrijd van de Eredivisievrouwen komen 850 mensen af. “Dat heeft een amateurclub ook”, stelt Derksen. Wilfred Genee heeft echter gehoord dat de wedstrijden in Engeland en Spanje nog slechter bekeken worden. Daar bedraagt het aantal toeschouwers gemiddeld 800 personen. “Dat klopt inderdaad, maar dat zijn natuurlijk clubs die veel meer kapitaal hebben om een dameselftal te runnen”, stelt Derksen. “Een vrouwenafdeling kost alleen maar geld. Als ze wat willen verdienen, moeten ze ervoor zorgen dat ze in het buitenland terecht komen. Maar dat geldt voor de mannen ook.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vandaag Inside praat mond voorbij over Özcan Akyol: 'Dit had je niet moeten zeggen'

Özcan Akyol blijft de gemoederen bezighouden bij Vandaag Inside. De tafelgasten verzekeren dat Akyol ‘gewoon’ welkom is bij het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hier heeft Johan weer gelijk in.

Waarom19
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Derksen is toch die vrouwenhater die vaak ongeloofwaardige sterke verhalen vertelde over vroeger.

Nobody
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

"René van der Gijp zag ook weinig publiek bij de wedstrijd Ajax – Chelsea in de Champions League van 19 maart (0-3). “Dat zat ook leeg.”" "Een recordaantal van bijna 36.000 toeschouwers zag vanavond hoe Chelsea relatief gemakkelijk de Ajax Vrouwen versloeg met 0-3." Lekker opgelet Rene /facepalm

Frans de Vries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die van der Gijp die drinkt te veel alcohol en ziet heel veel dingen niet, hij ziet alleen maar alles wat met seks te maken heeft, een beetje geval van tekortkomingen, waar zijn hart vol van is loopt zijn mond van over. De eeuwige lach zak die vooral zichzelf heel fantastisch lijkt te vinden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen