Vitesse definitief failliet? Deze amateurclub zegt 'nee' en bedankt vriendelijk voor een KKD-ticket: 'Geen haar op mijn hoofd'

8 mei 2024, 09:18
Foto: © Imago

Mocht Vitesse definitief verdwijnen uit het betaalde voetbal, dan staat SV Spakenburg absoluut niet te popelen om het gat op te vullen in de Keuken Kampioen Divisie. Mocht Vitesse dus failliet verklaard worden dan zitten er negentien teams op het tweede Nederlandse niveau. Om dit gat op te vullen zou er dan een twintigste club opgeroepen kunnen worden.

Spakenburg zit hier echter niet op te wachten en bedankt vriendelijk. “Ze hoeven ons niet te bellen”, zo vertelt Marc Schoonebeek aan RTV Utrecht. “Wij gaan nooit het betaalde voetbal in. De KNVB heeft de deur voor promotie op sportieve gronden dicht gesmeten. Amateurclubs kunnen nog wel toetreden tot het betaalde voetbal, maar je hoeft geen eens kampioen te worden.”

Artikel gaat verder onder video

“Als je de eerste divisie in wilt, moet je een miljoen meenemen. Als je het heel goed doet, verdien je dat in één of twee jaar terug. En als het je niet bevalt en je wilt terug naar de amateurs, moet je weer in de vijfde klasse beginnen. Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt”, legt de voorzitter van de club uit het vissersdorp uit.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Miskoop vertrekt bij Ajax: Amsterdammers accepteren fors verlies van 40 procent

Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat Ajax dicht bij een akkoord is met Cruz Azul over een transfer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kingoftheinterweb69
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Niet weer een jeugd elftal in de KKD 🤮

Ad van Spangen
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Hoop dat Vitesse blijft bestaan en volgend seizoen mag starten in KKD, maar zo niet, ben Ik bang dat Jong Feyenoord staat te springen om hun plek in te nemen.

zwartekat
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Nondetju dan heb je vijf jeugd elftallen in de KKD. 25% van het totaal... bizar

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vind het gigantisch zwak van oa de knvb om zo moeilijk te doen!! het gaat ze niet om de club maar om het geld geld geld!! vieze geldwolven! toevallig rutte voorzitter of directeur daar?? maar kijk naar ploegen als bijv. veendam rbc enz en nu vitesse? knvb moet zich de ogen uit hun kop schamen je moet zeggen waar het geld vandaan komt om vitesse te redden! maar het boeit de knvb helemaal niks!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen