Van Hanegem ziet 'onvoorstelbaar' moment bij Ajax: 'Dit is aan niemand uit te leggen'

28 april 2024, 20:59
Foto: © Imago

Willem van Hanegem vindt het onbegrijpelijk dat Anton Gaaei wegkwam met een gele kaart voor een overtreding op Julian Baas in de wedstrijd tussen Ajax en Excelsior (2-2). De verdediger plantte zijn noppen op de enkel van de Excelsior-middenvelder, maar werd door scheidsrechter Sander van der Eijk niet weggestuurd.

“Natuurlijk is het onvoorstelbaar dat die Anton Gaaei er niet uit werd gestuurd, dat is aan niemand uit te leggen”, stelt Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Ik hoorde ergens dat hij een tegenstander zo raken zeker niet wilde. Nee hoor, wat wilde hij dan precies? En met negen tegen elf had Ajax vast niet meer gescoord.”

Artikel gaat verder onder video

Op het moment van de overtreding van Gaaei had Steven Bergwijn al rood geïncasseerd. Met tien man wist Ajax in de slotfase nog een punt veilig te stellen. Volgens Van Hanegem moet Excelsior niet alleen de arbitrage, maar ook zichzelf de schuld geven van het weggeven van de voorsprong.

“Je mist daar toch een beetje dat met ziel en zaligheid de duels in gaan bij die ploeg. Ze hebben één geluk: RKC heeft dat ook niet”, doelt de Feyenoord-icoon op de degradatiestrijd. Excelsior staat vijftiende in de Eredivisie, met een punt voorsprong op nummer zestien RKC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie , zoals wij allemaal , deze smerige overtredingen , het doorzetten van de schoen/noppen op de regenstanders enkels of voet , daar moet maar eens voor een poosje een directe rode kaart voor gegeven worden, het gaat van kwaad tot erger.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen