'Ajax dichter bij aanstellen trainer: Potter financieel akkoord met de club'

30 april 2024, 12:34   Bijgewerkt: 30 april 2024, 12:54
Foto: © Imago

Ajax heeft Graham Potter een nieuw aanbod gedaan. De club heeft zijn zinnen gezet op de Engelse trainer en hoopt dat het nieuwe voorstel Potter zal overtuigen om in Amsterdam te tekenen.

Er wordt verwacht dat beide partijen er snel uit gaan komen. Volgens twitteraar Sam C, die verbonden is aan TheUnitedStand en al eerdere primeurs over Potter op z'n naam heeft staan, zou Potter al akkoord zijn met de financiële kant van het voorstel, maar nog niet met zijn rol binnen de club. De Engelse coach zou niet alleen coach van Ajax willen zijn, maar ook inspraak willen hebben in het aankoopbeleid van de Amsterdammers. Daarmee zou hij verantwoordelijkheid krijgen zoals ook Erik ten Hag die in het verleden bij de club had. Als Ajax akkoord gaat, zullen de nieuwe technisch directeur Alex Kroes en Potter samen het technische duo vormen.

Artikel gaat verder onder video

Het is al even bekend dat Ajax interesse heeft in de diensten van Potter. De Engelse coach maakte furore bij Brighton & Hove Albion, waarmee hij steevast in de subtop van de Premier League eindigde. De overstap naar Chelsea verliep echter desastreus voor Potter: na 31 wedstrijden en een kleine acht maanden bij de club moest hij alweer vertrekken. Bovendien zou een andere topkandidaat om John van 't Schip op te volgen, Erik ten Hag, liever in de grootste vijf Europese competities blijven werken, mocht hij worden ontslagen bij Manchester United.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald de Boer verwijst Ajax-standpunt van Marco van Basten op pijnlijke wijze naar de prullenbak

Ronald de Boer is het niet met Marco van Basten eens dat er de afgelopen seizoenen te weinig talenten zijn doorgebroken bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Een artikel van 2 zinnen... had dit niet beter bij FCupdate in het kort gekunt, tot er iemand een heel artikel van kon maken? 😅🤦🏻

Storm
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Potter zou best een prima keuze kunnen zijn. Het is ook een beetje nood-breekt-wet omdat de club nu eenmaal niet in de positie zit om te kiezen. Ik denk dat zijn relatieve onbekendheid misschien zelfs beter werkt dat een ten Hag. Wat mij betreft, laat maar komen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Goede zaak ik heb weinig vertrouwen in beuker en de lang frisse wind door ajax heen

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Heeft het bij Chelsea niet goed gedaan en was zover weg, maar bij de andere club weer wel. Misschien de druk bij een topclubs? tis koffiedik kijken tot het begint..

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Met alles is het koffiedik kijken Goku, geldt ook -helaas- voor jullie. Je kunt niet van te voren alles weten, tenzij Zidane, Tuchel, Ancelotti de namen zijn.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik heb geen oordeel over hem, ik ken hem niet goed genoeg. Wel ben ik blij met deze zin: "De Engelse coach zou niet alleen coach van Ajax willen zijn, maar ook inspraak willen hebben in het aankoopbeleid van de Amsterdammers." Hopelijk neemt hij ook bruikbare spelers mee en daar zijn er zat van in Engeland. In elk geval komt er beweging bij Ajax.

Storm
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Eens!

Carel Nieber
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Peter Bosz durfde in zijn Ajax jaar spelers met kapsones. met een gebrek aan mentaliteit op de bank te zetten. Ik roep ze in de herinnering: Tete, Riedewald, Gudelj , Bazoer en El Ghazi Zonder de juiste mentaliteit heb je niets aan spelers, hoe goed ze voetballend ook zijn Dus zoek een vergelijkbare trainer en je komt uit bij Alex Pastoor!

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Welk salaris moeten we aan denken voor Potter ?

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom is hij in Engeland niet in trek voor een trainers positie , ze halen zelf Sarri terug naar het eiland.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen